Közbeszerzés Dokumentumok Munkajelentés Munkaterv
Az Intézmény
 

Intézményünket 1958-ban alapította az akkori városi önkormányzat azzal a céllal, hogy intézményes keretet biztosítson a felnőttoktatásnak. Abban az időben az intézmény neve Munkásegyetem volt, és az oktatási részleg mellett több alegységet is magába foglalt, mint például: a Kanizsai Amatőrszínház, a Kultúra mozi, a horgosi Művelődési Ház, az Alapfokú Zeneiskola és a József Attila Könyvtár.

Napjainkra az utóbbi három önálló jogi személlyé nőtte ki magát. A Munkásegyetem a '90-es évek elején nevet változtatott és akkor kapta a ma is használatos, Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény elnevezést. Az intézmény fő tevékenységi köre a felnőttképzés maradt, de emellett még más szervezeti egységeket is felölel, mint például:
- a mozit,
- Dobó Tihamér Képtárat,
- a Művészetek Házát (színház)

Rendezvényeink között szerepelnek: színházi előadások, mozi- és művészfilmvetítések, koncertek, irodalmi estek, könyvbemutatók, kiállítások, fesztiválok. Rendezvényeink közül három nemzetközi hírűvé vált, mégpedig a Jazzfesztivál, a Hagyományok Napja és a Magyar Filmnapok. Éves szinten átlagosan mintegy 200 eseményt szervezünk és hozzávetőlegesen 20.000 látogató lépi át intézményünk küszöbét.

A felnőttoktatási részleg képzései között vannak nyelvtanfolyamok (angol, német, olasz, szerb, magyar), szaktanfolyamok (fodrász, szabó-varró, számítástechnikai, illetve energetikai tanfolyamok), EU-s tájékoztató és készségfejlesztő képzések, pályázatíró tréningek, közművelődési szakemberképzés, környezetvédelmi képzések, szervezetfejlesztési kurzusok stb. Az intézmény akkreditált EBC*L képző- és vizsgaközpont. Mivel képzéseink az iskolarendszeren kívülinek számítanak, így rugalmasabban tudunk megfelelni az elvárásoknak és az új kihívásoknak.

Együttműködő partnereink köre igen széles és sokrétű, ami gazdag tevékenységi körünkből ered. A legjelentősebb szervezetek: Kanizsai Kör Művészeti Műhely (SR), Generáció Ifjúsági Egyesület (SR), Cinema Filmműhely Kanizsa (SR), Szeged Filmművészetért Alapítvány (HUN), Cinemart Kft. Budapest (HUN), Magyar Kanizsai Udvari Kamara Színház (SR), Levendula Népi Kézműves Műhely (SR), Újvidéki Színház (SR), Szabadkai Népszínház (SR), szegedi MASZK (HUN), Budaörsi Játékszín (HUN), Liszt Ferenc Kamarazenekar (HUN), Mozisok Országos Szövetsége (HUN), szegedi Belvárosi Mozi (HUN), Madiawawe Filmfesztivál (HUN), budapesti Uránia Filmszínház (HUN), Szeged Filmművészetért Egyesület (HUN).

A humánerőforrás-bázist 10 állandó munkatárs képezi, de emellett természetesen intézményünk külmunkatársakat is foglalkoztat, a legkülönbözőbb szakterületekről. Külmunkatársink között vannak pedagógusok, tanárok, színművészek és egyéb szakemberek,a kik szakértelmükkel nagyban hozzájárunak az intémzény munkájának sikerességéhez.

Intézményünk mint a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség alapító tagja, igyekszik képviselni és megőrizni a valós kulturális értékeket.