Közbeszerzés Dokumentumok Munkajelentés Munkaterv

Dr. Papp György Szépolvasási és Szépkiejtési Verseny 2020

A szépolvasási és szövegértési versennyel Magyarkanizsa szülötte, nyelvésze, kritikusa, kutatója, dr. Papp György (1941‒2009) emléke és munkássága előtt tisztelgünk.

A verseny célja az olvasás iránt érdeklődés felkeltése, fenntartása, a felolvasás mint élmény átadása a hallgatóság felé, a tehetségek felkutatása, hagyományteremtés, a beszédkultúra javítása.

A 2019-ben útjára indított versenyt a községbeli általános iskolák felős osztályos tanulói számára hirdetjük meg. A verseny szerb és magyar nyelven zajlik.

Mindegyik versenyző egy kötelező és egy szabadon választott szöveggel lép a bírálóbizottság elé. 2020-ban a koronavírus-járvány miatt a verseny az online térbe kényszerült, de ennek ellenére remek feolvasásokat kaptunk, és több igazi tehetséget is megismertünk.

A zsűri idén két szekcióban dolgozott.

Köszönjük az anyanyelv szakos tanárok segítségét is, akik a lehetőségekhez mérten segítették munkánkat. Az elkezdett munkát folytatjuk, hagyományt teremtünk!

A projekt keretében intézményünk új színpadföggönyökkel, projektorral és headset-rendszerrel gazdagodott. Köszönjük a bizalmat és a támogatást az Államigazgatási és Helyi Önkormányzati Minisztériumnak!