Közbeszerzés Dokumentumok Munkajelentés Munkaterv

Városok a fókuszban 2021

Idén is támogatta a Művészetek Házának fejlesztését a művelődési minisztérium

Művelődési és Tájékoztatási Minisztérium 2021-ben 6 millió dinárt ítélt oda a Művészetek Háza további fejlesztésére.

A Városok a fókuszban elnevezésű pályázati kiírásra szerbiai önkormányzatok jelentkezhetnek, célja az adott község-közösség kulturális hagyományainak, fejlesztési lehetőségeinek feltérképezése, a kulturális sokszínűség és turizmus, továbbá a művelődési kínálat fejlesztése.

A minisztérium olyan községeket választ ki a program keretein belül, amelyekben megvan a hajlandóság a kulturális élet sokszínűsítésére, a kultúrának helyet adó objektumok korszerűsítésére.

Az elnyert összeghez Magyarkanizsa önkormányzata további fél millió dinárt társított.

A projekt keretében a szakemberek leszerelték a régi, elavult tűzvédelmi függönyt, aminek helyére egy új, minden előírásnak megfelelő került. Ehhez kapcsolódóan az épületben további füstérzékelőket, kézi riasztókat, tűzjelző központot, szirénákat szereltek be, amivel biztonságosabbá tettük. A modern tűzálló függöny az esetleges füst vagy tűz érzékelése során automatikusan lezárja a színpadot a nézőtértől, időt nyerve a nézőtér biztonságos kiürítéséhez. Erre azonban sose kerüljön sor! Köszönjük a minisztérium és önkormányzatunk támogatását!