Јавне набавке Документи Извештај о раду Програм рада установе
Галерија "Добо Тихамер"
Радно време:
Понедељак - среда: 9-15ч
Четвртак- петак: 13-19ч

Име прве кањишке галерије нам већ говори да смо веома везани за духовност некадашњег Добо Тихамера - Цигоње

Његовим именом желимо исказати наше поштовање према највећем сликару, графичару који је живео у нашем граду и његовим тешким животним путем који је сличан историји и животу народа који живе на овим просторима између рита и реке Тисе.

Са друге стране желимо предати његово наследство које нам је оставио као кањижанин и уметник а то је његова непристрасност у уметности надахнута најдубљим и највишим стваралачким вредностима.

Тренутно живимо у временима када је у моди површност. Друштво је постало егзибиционистичко, сиромашно у традицијама и моралним вредностима. Зашто би то било другачије и у уметности?

Из ових разлога сматрамо да је циљ галерије представљање уметника које још карактерише бескомпромисна и чиста воља за стварањем и чија дела носе у себи прави смисао уметности као и васпитно-едукативне поруке. Дела представљена на изложбама носе у себи висок уметнички стандард са одговорима на стална и универзална питања човечанства.

На границама две земље, у овако мешовитом окружењу шта би нам могао бити важнији задатак од тога да представимо уметнике и њихова дела из Србије и и Мађарске.

Галерија Добо Тихамер је поред изложби и домаћин разним културним дешавањима, перформансима, филмским вечерима, предавањима из области историје уметности и културе.

kep1

kep2