Јавне набавке Документи Известај о раду Програм рада установе

Znanjem do posla! 11.04.2014

Uverenja o uspešno završenom kursu su dodelili direktorka Zavoda za ravnopravnost polova Vesna Šijački i Mihalj Njilaš predsednik Opštine Kanjiža.
Obuku je uspešno završila 15 žena iz Opštine Kanjiža, koje su ili nezaposlene ili kojema je bila potrebna informatička obuka radi očuvanja radnog mesta.
Informatički kurs sa fondom od 60 školskih časova sproveden je u okviru projekta „Informatička obuka žena na selu“ u periodu od 22. novembra 2013. do 26. marta 2014. godine. Glavni aplikant projekta je: Opština Kanjiža. Obuka je bila finansirana od strane: Zavoda za ravnopravnost polova. Nastava se održavala u Obrazovno – kulturnoj ustanovi „Cnesa“ iz Kanjiže.
Kanjiža je jedna od 13 opština koje su na osnovu javnog konkursa Zavoda za ravnopravnost polova dobile bespovratna sredstva u iznosu od 70.000 dinara. Ukupno 1.300.000,00 dinara je dodeljeno za finansiranje projekata u oblasti informatičke obuke za žene na selu.
Cilj finansiranja ovakve vrste obuka za žene na selu jeste podsticanje unapređenja položaja žena na selu, podrška seoskim ženama da, putem informatičkog opismenjavanja steknu nove veštine za aktivno učestvovanje na tržištu rada.