Јавне набавке Документи Извештај о раду Програм рада установе

DIÓ (ORAH)-zanimanje u Cnesi

Oni su naši mali talenti!

DIÓ (ORAH)-zanimanje u Cnesi

U septembru 2018. godine Obrazovno-kulturna ustanova „Cnesa” je pokrenula 64 časovni program za učenike osnovnih škola pod nazivom DIÓ (ORAH) ‒ program za upravljanje talentima u Kanjiži

Tokom čitave školske godine održano je preko 60 sati vannastavnih, iskustveno i umetnički usmerenih programa i pozvana su deca koja su ostvarila istaknuta mesta na raznim takmičenjima likovnih umetnosti.

Učesnici se upoznaju sa prirodnim materijalima (glina, zemlja, blato) tokom sesija i vežbaju najpoznatije i omiljene tehnike (slikanje vodom, crtež olovkom, gips).

Cilj projekta je proširiti znanje djece, produbiti njihovu kreativnost i proširiti njihove horizonte. Za decu je najvažnija radost samostalnog vršenja poslova, kroz koje se i oni sami razvijaju. Kroz upoznavanje materije, oni stižu do svojih gotovih kreacija,a istovremeno uče, doživljavaju i otkrivaju nove puteve. Suština je u razvoju dečije stvaralačke sposobnosti, kreativnosti, ličnog, samospoznajnog razvoja, interesovanja za likovnu umetnost i prirodnog i ekološkog obrazovanja.

U stvari, program služi kao opšti razvoj: veštine ruku, vizija, koncentracija u praksi, kroz koje se dolazi do saznanja koje talente poseduje određeno dete. Zatim kroz ciljno zanimanje razvijamo te veštine i kompetencije.

Program vodi Marta Čobanov, a pozvani predavači su Andrea Tandi i Balaž Nemet.

Program vodi Marta Čobanov, a pozvani predavači su Andrea Tandi i Balaž Nemet.

DIÓ (ORAH) radionicu podržava Ministarstvo za ljudske resurse Mađarske kroz Nacionalni program talenata.